19 June 2017

101 Resepi Penuh Tradisi Tok Wan @ Vistana Hotel Penang


Assalamualaikum Readers 😆


101 Resepi Tradisi Tok Wan Vistana Hotel Penang | Ramadhan Buffet Vistana | Sempena bulan ramadhan ni, Vistana Hotel turut menyediakan hidangan berbuka puasa dengan tema '101 Resepi Penuh Tradisi Tok Wan' 😃


Kesemua hidangan berasaskan masakan Melayu Traditional yang diinspirasikan dari nama Tok Wan yang terkenal di Negeri Pahang dengan panggilan nenek. Meh layan gambar 😉 Confirm terliur


MAIN DISH BUFFET


Kangkung Belacan, Ayam Masak Ros, Sambal Tumis Udang Petai, Siput Sedut Masak Lemak Cili Api

Rendang Itik, Ayam Goreng DJ, Ikan Keli Goreng Berempah

Pucuk Paku Lemak Kuning, Kurma Daging Kambing, Lala Goreng Pedas, Siew Pak Choy Dan Tauhu

Daging Rendang Tok, Ikan Cencaru Sumbat Sambal, Rendang Itik, Sambal Tauhu

 Pajeri Nenas, Pucuk Paku Masak Lemak Kuning



Nasi Hujan Panas


Tok Wan main course terdiri dari lebih 10 jenis hidangan masakan ala Melayu atau lebih kepada masakan cara kampung. 


ASSORTED CAKE, PASTRIES & DESSERT


Agar bermacam 

Semuanya nampak sedap

Assorted Pastries, Jelly, Tiramisu

Pilih pilih

Puding Roti Dengan Sos Kastard.. Ini sedap

Kuih muih 

Perbagai jenih kuih traditional

Agar-agar


Banyak menu buffet ramadhan di Vistana, harga berbaloi dengan menu yang banyak. Sangat sesuai untuk family besar berbuka di sini. Hotel ini menyediakan konsep Ballroom Round Table sangat sesuai menjamu selera with the whole family members 😃


Terdapat juga gerai di luar ballroom yang korang boleh pilih. Menyajikan 'The all-time Penang Favourites' memang akan terjah dahulu. Patut cuba nasi ayam, laksa, rojak dan aiskrim Malaysia terutama perisa Oreo.


ACTION STALL


Lemang dan ketupat palas

Ketupat Palas dan Serunding Ayam

Nasi Ayam

Fresh Fruit
Laksa Penang

Roti dan Sup

Bubur Pulut Hitam, Bubur Gandum, Bubur Jagung, Bubur Kacang Hijau

Penang Rojak.. Must try

Kerang rebus pun ada

Sos cicah kerang



Murtabak stall

Murtabak garingnya

Ais Kacang

Satay Ayam dan Daging

Kambing Golek

Juicy nyummy

Aiskrim Malaysia

Laici Kang

Minuman Sejuk.. suka air jagung manisnya

Minuman panas


Selain itu, appetizers section juga tak kurang penuh dengan jenis kerabu serta ulam-ulaman dan banyak lagi sambil tu boleh makan dengan sambal dan beraneka jenis keropok.


Kerabu Mangga, Sotong, Kaki Ayam dan lain-lain

Ulam dan beraneka jenis sambal

Keropok

Tauhu Sumbat dan Telur Masin

Kurma dan dodol


Overall berpuas hati dengan menu yang disediakan Vistana Hotel. Setiap tahun, pelanggan dihiburkan oleh persembahan live sambil menikmati juadah berbuka puasa.


Paling suka Tiramisu, Rojak dan Aiskrim Oreo

Persembahan Ghazal

Luaskan boleh pilih makanan dengan senang hati

Selfie is a must

Terima kasih Ms. Kai Jing kerana jemput kami berbuka sambil merasa makanan buffet disini. Apa tunggu lagi, cepat booking!



4 comments:

hainom OKje said...

Lama tak makan hotel Nina.... Teringin pulak. Ada tak orang nak belanja? hihi

Siti Yang Menaip said...

ooohoi.. mai singgah tengah malam tengok gambar makanan.. terseksa jiwa ailio banyak ni hahaha..

Cik Yaya said...

eh ni yaya xkomen lagi ke..mcm ade..huhu
cuci mata tgok makanan.....heeee =D

dear anies said...

perrghhhh mn yg x sedap... kabo sikit ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com