29 May 2017

Ala Bazaar Ramadhan Buffet @ Iconic Hotel Penang


Assalamualaikum Readers 😋


Ala-Ala Bazaar Ramadhan Buffet Di Iconic Hotel Penang | Iconic Hotel | Entri sebelum ni, Nina ada kongsikan keenakan ramadhan buffet di Iconic Hotel, korang boleh baca sini . Kali ini, pihak hotel adakan 2 tema untuk berbuka, sama ada di cafe atau pun berbuka di kawasan ala bazaar ramadhan. Unik sekali, good idea I guess 😍😉 



Perbezaan berbuka puasa dah tentunya suasana berbuka di kawasan tapak parking yang telah dihias dengan cantik. Tak rasa macam berada di tempat parking. Dengan angin dari tingkat 6. Nyaman! Dari segi menu, ada juga perubahan. Di sini ada ruang open air boleh bakar satay, char koay teow, murtabak, kambing dan macam-macam lagi. Jangan risau disediakan ruang untuk solat 😀😃



MAIN DISH ALA BAZAAR RAMADHAN BUFFET 


Menu utama, ada juga berlainan dari menu di cafe. Boleh try seperti daging masak hitam, sayur campur bermacam jenis dan ayam serta daging. Korang harus cuba makanan yang dibakar, kesemuanya menarik minat untuk dicuba, tak terkecuali ais krim.



Sayur Campur, Ayam Masak Merah

Ayam Berempah tu

Shawarma Ayam, ada juga ketam

Gulai pun panas-panas dari dapur


ANEKA SAMBAL, ULAM-ULAMAN, KERABU & BUAH-BUAHAN TEMPATAN



Gado-Gado

Ulam-ulaman bersama sambal (Belacan, Cencaluk, Mangga)

Buah-buahan tempatan



Assorted Jeruk dan ikan masin

Telur masin, tempe ikan dan lain-lain juga pelbagai jenis kerabu



PILIHAN AIR MINUMAN SEJUK DAN PANAS



Kalau entri sebelum ini, air minuman juga berubah-ubah. Di sini, air yang menarik seperti Jagung, Keladi dan Kurma. Patut cuba, sebelum tu kacau dulu, takut korang minum nanti rasa tawar. Hehe 😀😀😀



Honey Dew Juice, Jagung, Kurma & Keladi

Nescafe Tarik, Teh O Panas, Teh Tarik



DESSERT/KUIH MUIH, AIS KACANG & AIS KRIM DAN KUDAP-KUDAPAN



Assorted Cakes. Tetap ada Durian Tart. Memang sedap!

Kuih traditional dan puding/agar-agar

Puding roti dan sos.. Lembut

Ais krim homemade. Sedap betul semua perisa. Ada perisa cempedak!

Aneka Keropok (Ikan, Sayur, Udang, Bawang, Papadum, Kerepek dan lain-lain)

Assorted Dates

Ais Kacang paling laku. Ramai yang beratur

Rojak kuah pekat! harus cuba


LIVE COOKING FRESH FROM DAPOQ PAK BEH


Murtabak Stall (Murtabak durian, ayam, roti jala, Kari ayam)

Roti Jala

Asam Laksa pun sedap

Bihun sup. Original sup daging. Bertambah makan

Kambing golek panas-panas

Satay Ayam + Daging siap kuah kacang dan nasi impit



Ayam Panggang, Nasi Ayam dan Sup Ayam

Nak makan goreng-gorengan pun ada



Puas hati tengok makanan yang pelbagai warna dan rasa. Kebanyakan makanan di Iconic Hotel sedap-sedap dan kena dengan selera Nina. Di atas antara juadah berbuka yang ada di Iconic. Jangan lupa cuba juga nasi ayam hainan. Iconic Hotel telah berjaya mengadakan Ramadhan Buffet buat pertama kali. Hope next year dapat berbuka lagi di sini 😀😀



Bihun Sup, tak puas makan betul tak tipu, suka kuah supnya

Gula Melaka penuh dengan gula, puding roti ok tak terlalu manis, tart durian tak dapat lupa

Ais krim campur semua flavor, ada teh tarik, cendol, cempedak, coklat kena try semua. Homemade dan cepat cair. Kena lah makan ASAP



Early Bird Voucher - RM 48nett *Hurry Up!
From 27 May - 24 June 2017
Call : 04-505 9988



ICONIC HOTEL PENANG

71, Jalan Icon City, Bukit Tengah
14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang


27 May 2017

Japanese Buffet Dinner @ Cititel Hotel Penang



Assalamualaikum Readers 😆


Japanese Buffet Dinner Cititel Hotel Penang | Cititel Penang Promotion | Buffet Ramadan Best 2017 | Happy weekend guys! Mari bersambung previous entry yang lepas "Ramadan Iftar Buffet Dinner" . Satu lagi pilihan menarik yang disajikan di Cititel Hotel Penang untuk bulan Ramadan ini. 




FYI, promo buffet Ramadan di Cititel dibahagikan kepada 4 tema utama yang berbeza untuk pelanggannya iaitu Ramadan Iftar Buffet Dinner (Isnin-Khamis), dan mengekalkan signature "Weekend Themed Buffet Dinner" included Japanese Buffet Dinner, Roast&Grill Buffet Dinner dan Western Buffet Dinner. Invest duit untuk merasai 'the real' Japanese food tanpa perlu fly ke Jepun atau mana-mana restoran seperti Sushi King, Sushi Zanmai etc. 



HIDANGAN BERTEMAKAN "JAPANESE BUFFET DINNER" UNTUK RAMADAN



Berbuka dengan makanan Jepun? Tak ada yang pelik bagi Japanese Food Lovers, bagi Nina yang jarang berbuka dengan makanan berat boleh terima makanan Jepun yang soft ini. Cititel Hotel Penang tempat WAJIB untuk korang cuba. Menggabungkan pilihan masakan panas dan sejuk. Tak pernah berbuka puasa makan nasi dan lauk. Ermm takut perut shock seharian tak makan kan 😌😌


MAIN DISH



Chicken Karaage (Butter Fried Chicken), Japanese Lamb Leg Marinated with Hot Pepper (Sedap)Stir Fried Prawn with Salted Egg Yolks, Baked Salmon Head (Recommended)

Baked Mussels with Chili Mayonnaise (Fav), Wok Fried Crab with Chili & GarlicGarlic Fried Rice with Salted Salmon, Spaghetti with Ebiko Cream & Black Mussels (Recommended, Sedap!)

Beef Teriyaki & French Beans with Sesame Seeds



DESSERT AND ASSORTED CAKE & PASTRIES



Disini juga terdapat bermacam jenis pilihan dessert dan pastries boleh korang pilih. Rambang mata tapi ada banyak makanan yang dapat Nina cuba, semuanya tak mengecewakan tekak. Pilihan Cititel menepati citarasa orang ramai. 



Chocolate Fountain Section

Chocolate Pudding with Vanilla Sauce

Swettened Red Bean Puree with Glutinous Rice Balls

Penang Rojak (Favoutite! pekat kuahnya)

Assorted Ice Cream with 8 flavor

Mushroom Mushi

Assorted Tart
Assorted Cakes and Pastries

Creme Caramel, Puding, Tiramisu

Omochi

Ice Kacang & Cendol

Assorted Syrup

Coconut Milk, Palm Sugar (Gula Melaka), Sarsi, Rose Syrup


WATCH THIS VIDEO
|
|
|
V
video




SATAY, ASIAN TAPAS & ASSORTED SOUP



Satay & Spicy Peanut Sauce with Condiments

Nasi Impit, Bawang dan Timun

Roti yang pelbagai

Asian Tapas (Tarts, Spring Rolls, Dim Sum & antipasto (Tomatoes, Mushroom, Capsicum & Garlic) (kena try Chicken Pie)

Roasted Cauliflower Soup with Cumin

Miso Borth with Salmon,Corn Kernel, Chinese Cabbage, Daikon, Shiitake & Tofu

Tempura (Thumps up)

Tentsuyu Sauce (Tempura Dipping Sauce)


SUSHI, RAMEN & UDON



Assorted Sushi available
Sushi

Antipasto Station

Ramen & Udon ingredients
Ramen & Udon with Soup

Baby Octopus Salad, Chuka Wakame, Mock Snow Crab Legs, Salmon, Tuna & Butter Fish Sashimi

Mussels, Prawn, Oyster

Assorted Sause


video

Berita baik untuk Japanese Food Lover!! Jangan lupa ke Cititel



PILIHAN MINUMAN


Air Buah Pala (sedap), Coffee, Hot Milk, Hot Green Tea, Hot Water, 


SALAD BAR SECTION


Salad Bar inc Thousand Island Dressing, Sesame, Chili Lime



Amacam tengok gambar makanan? Rambang mata kan nak pilih menu. Semua nampak sedap. Ada juga beberapa makanan tak sempat nak rasa sebab space perut dah overlimit. My bad 😅😅 Tapi make sure datang makan sini pilih menu yang dah Nina listkan okay. Confirm tak rugi duit makan di sini. Sememangnya hotel 4 star ini menyedia menu yang sedap dengan harga affordable. 



This is my 1st plate dan Tempura tu chef tolong served. Wow! Love all the foods

My 2nd plate. Yummy




 INFORMATION JAPANESE BUFFET DINNER @ CITITEL HOTEL PENANG



Japanese Buffet Dinner
(Every Friday)

Roast & Grill Buffet Dinner
(Every Saturday)

Western Buffet Dinner
(Every Sunday)


Selected Price :

RM 95nett (Adult)
RM 48nett (Child)


Early Bird Promotion VALID from 1-31 MAY only


RM 76nett (Adult)
RM 38.40nett (Child)


For booking

Tel : 04 291 1128

Email : fnb@cititelpenang.com


Address : 66, Jalan Penang
10000 George Town, Pulau Pinang



Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com